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Hi there, I´m Jo a nutritional therapist passionate about getting people to eat whole foods and to leave the processed foods behind.  Easier said than done in a world that can leave us spinning at times.  

 

Thermomix® is my favourite kitchen appliance and helps me achieve just that.  It is the quickest, easiest way to create your restaurant standard food at home at a quarter of the price.  Call me for your free demo and see how!!!

 

Hola, soy Jo, nutricionista y apasionada para conseguir que mis clientes comen sano y dejan a la comida procesada atrás.  En el mundo en que vivimos no siempre es fácil, sin embargo, con Thermomix® llega a ser una realidad.  Es rápido y fácil…. llámame y consigue tu demo gratuito y verlo por tus propios ojos!!

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Sticky Toffee Pudding with Salted Caramel Sauce

11 February 2025

icon-clock Tiempo de preparación 00:30:00 mins

icon-persons Ración para 9 personas

11 February 2025
Categoría:

Induldge in this delicious dessert, inspired by Nigella but adapted to the TM6.


Serve with Salted Caramel sauce from Cookidoo or Ice cream.


Disfruta de este delicioso postre, tradicional inglesa.


Sirve con salsa de caramelo salada de Cookidoo o helado.

icon-list

Ingredientes

  • 200g medjool dates (pitted)
  • 75g unsalted butter at room temperature
  • 1tsp bicarbonate of soda
  • 2 tbsp black treacle
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Pasos de la receta

1 Paso

Preheat the oven to 180°C/160°C Fan/350°F  and grease a 23 cm baking dish.

Precalentar el horno a 180ºC/160ªFan/350ºF y engrasar un molde cuadrado de 23cm/9 pulgadas.

2 Paso

Chop the dates on speed 7 for 10 seconds.

In a seperate bowl add the dates, 200ml boiling water, and 1 tsp bicarbonate of soda.  Stir and let it rest for 10 minutes.

Picar 200g datiles medjool vel 7/ 10 segundos 

En un bol aparte añadir los datiles junto con 200ml de agua hirviendo y 1 cucharadita de bicarbonato de sodio.

Mezclar y dejar reposar durante 10 minutos.

3 Paso
Weigh 100g of butter and 100g of black treacle into the TM6 bowl.

Mix on Speed 6 for 20 seconds, until well combined and smooth.

Pesar 100g de mantequilla y 100g de melaza negra en el tazón de la TM6.
Mezclar Ver 6/ 20 segundos, hasta que estén bien combinados y suaves.

4 Paso

Add 200g of sugar to the TM6 bowl.

Mix on Speed 6 for 10 seconds, until well combined.

Add 2 eggs, one at a time, mixing on Speed 6 for 10 seconds after each addition.

Agregar 200g de azúcar al tazón de la TM6.

Mezclar a velocidad 6 durante 10 segundos, hasta que esté bien combinado.

Agregar 2 huevos, uno a la vez, mezclando a velocidad 6 durante 10 segundos después de cada adición.

5 Paso

Add 200g plain flour and 1 teaspoon of baking powder to the TM6 bowl.

Mix on Speed 4 for 10 seconds, until smooth and thick.

Agregar 200g de harina con1 cucharadita de  levadura al tazón de la TM6.

 Mezclar a velocidad 4/10 segundos, hasta que esté suave y espesa.


6 Paso

Add the soaked dates and their liquid to the TM6 bowl.

Mix on Speed 4 for 10 seconds, until well combined.

Agregar los datiles remojados y su líquido al tazón de la TM6.

Mezclar a velocidad 4 durante 10 segundos, hasta que estén bien combinados.

7 Paso

Pour the mixture into a greased 23cm/9-inch square baking dish.

Smooth the top and bake in the oven for 30-35 minutes, or until a cake tester comes out clean.

Verter la mezcla en el molde.

Alisar la superficie y hornear durante 30-35 minutos, o hasta que un cuchillo salga limpio.

8 Paso

Weigh 100g butter, 100g coconut sugar, and 100g treacle into the TM6 bowl.

Melt on Varoma temp, Speed 1, for 3-4 minutes, or until smooth and melted.

Add 200ml of heavy cream and mix on Speed 1 for 1 minute.

Pour the sauce into a saucepan and keep warm.

Preparar la salsa:

Pesar 100g de mantequilla, 100g de azúcar de coco y 100g de melaza en el tazón de la TM6.

Derretir a temperatura Varoma, velocidad 1, durante 3-4 minutos, o hasta que estén suaves y derretidos.

Agregar 200ml nata de montar y mezclar a velocidad 1 durante 1 minuto.

Verter la salsa en un cazo y mantenerla caliente.

9 Paso

As soon as the pudding is out of the oven, prick it all over with a cocktail stick.

Pour about a quarter of the warm sauce over the pudding, easing it to the edges with a spatula.

Leave for 20-30 minutes, then serve with the rest of the sauce.

Tan pronto como el pudin salga del horno, pincharlo en toda su superficie con un palito de cocktail.

Verter aproximadamente una cuarta parte de la salsa templada sobre el pudin, extendiéndola hacia los bordes con una espátula.

Dejar reposar durante 20-30 minutos, luego servir con el resto de la salsa.


icon-quotes

Serve with Salted Caramel sauce made from the Cookidoo recipehttps://cookidoo.es/recipes/recipe/es-ES/r80203

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11 February 2025
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